02 НОЕМВРИ

ZUCO 103

Годината е 2016 и Zuco 103 отново са тук с великолепен нов албум – 12 песни, обединени под заглавието „Etno Chic“. Още с първия си хитов запис „Outro Lado“ (1999г.) групата печели фенове по цял свят, които се влюбват в оригиналното й Бразилектро звучене. Оттогава музиката на Zuco 103 е обиколила света, от Токио и Москва до Южна Америка и горещите кътчета на европейските градове. „Etno Chic“, както и новият концертен сет на групата, завладяват със смесица от олд скуул електросамба, фънк и щипка меланхолия.

„Zuco 103 е групата, в която бразилската певица Лилиан Вейра, в компанията на холандски барабанист и немски пианист, извисява кадифения си глас над акомпанимент, в който се смесват ейсид джаз семпли и бразилски перкусии“

НЮ ЙОРК ТАЙМС
Да се говори за новия албум като за завръщане би било твърде неточно – звукът на Zuco 103 никога не си е тръгвал. С игривата си смес от изсвирени на живо акустични мелодии и фънки електронни звуци, Zuco 103 остават в светлината на прожекторите. Те са просто неустоими и нямат търпение да ни разкажат своята музикална история – одухотворена, остроумна и енергична.