SEO NAME

Октет Пловдив


В единствената инструментална вечер по време на Plovdiv Jazz Fest 2015 публиката ще има щастието да чуе за първи път Октет Пловдив.

Формацията бе създадена специално за фестивала, по идея на Мирослав Турийски, който освен идеен двигател на проекта, ще композира и музиката за предстоящия концерт. За всички пиеси вечерта на фестивала ще бъде премиерна.

Зад Октет Пловдив стоят имената на:

Димитър Льолев – алт саксофон
Венелин Георгиев – тенор саксофон
Мартин Ташев – тромпет
Иван Мелин – тромбон
Николай Карагеоргиев – китара
Мирослав Турийски – пиано, клавишни
Александър Леков – бас
Кристиан Желев – барабани
SEO NAME

JP3


Plovdiv Jazz Fest ще срещне публиката с музиката от новия албум на JP3 Between the world. излезе в началото на месец юни 2015. Деветте авторски композиции са дело на Живко Петров и Веселин Веселинов – Еко. В албума, освен тримата музиканти, участват и щрайх „Арена” квартет – Пламена Жекова (цигулка), Орлин Цветанов (цигулка), Валентин Геров (виола) и Христо Танев (виолончело). Албумът е мистично музикално пътешествие, което ще остави във възторг почитателите на джаза.

JP3 (Живко Петров Трио) са Живко Петров (пиано), Димитър Семов (барабанои) и Веселин Веселинов – Еко (Контрабас). Триото се формира през 2004 г. и бързо се превръща в една от най-успешните български джаз формации. Следват многобройни клубни и фестивални участия и първият концертен запис издаден на DVD в България, който излиза през 2006 със заглавието Understandable. Триото издава първия си студиен албум през 2012 със заглавието It’s A Dream. Специален гост-музикант в албума е цигуларят Васко Василев. През годините тримата музиканти издават редица сингли, участват в редица фестивали в страната и чужбина, а също така са в основата на редица имена в българската поп и джаз музика като Белослава, Йълдъз Ибрахимова, Хилда Казасян, Камелия Тодорова, Мария Илиева, Орлин Павлов, Любо Киров, Васил Петров и други.

SEO NAME

хор Детска Китка


Хор „Детска китка” е един от най-старите детско-девически хорови състави в България. Артистичната му биография включва 47 концертни турнета в петнадесет европейски страни и повече от седемстотин концерта на наша и чужда сцена.
В хора пеят момичета на възраст от 11 до 19 години от 28 пловдивски училища.

Репертоарът на хор “Детска китка” е разнообразен. Включва произведения от европейската предкласика, класика и романтизъм, православни и католически песнопения, български фолклор, съвременна българска музика, спиричуъли, джаз стандарти и детски песни.

В последните години хорът успешно сътрудничи с танцьорката Галина Борисова, която е автор на хореографии за някои от песните му.

В работата с хора, диригентът Яна Делирадева, търси разнообразие и нови за нея и момичетата предизвикателства. Такова ще бъде участието им в Plovdiv Jazz Fest 2015, където на 3 ноември ще открият концертната вечер с двата джаз стандарта Lullaby of Birdland на Джордж Шиъринг в аранжимент на Джой Хирокава и It Don’t Mean a Thing на Дюк Елингтън в аранжимент на Мак Хъф. Към тях ще се присъединят Джери Мартин, саксофон; Димитър Семов, ударни; Соня Запрянова, пианo.