ЦИФРОВ КОВИД СЕРТИФИКАТ НА ЕС

EU DIGITAL COVID CERTIFICATE

Достъпът до концертите на Plovdiv Jazz Fest се осъществява с Цифров COVID сертификат.

 

За хората, които имат нужда от антигенни тестове, организаторите са предвидили възможност за 50% отстъпка от тестовете на лабораторията на Клиника „Медикус Алфа“. Така цената е 20 лв. на тест.

Тестовете стават готови за 15-20 минути и клиниката осигурява Зелен коридор за гости на фестивала.

 

ПОВЕЧЕ ПОДРОБНОСТИ ПРОЧЕТЕТЕ НАДОЛУ:

 

Какво е ЦИФРОВ COVID СЕРТИФИКАТ НА ЕС?

ЦИФРОВ COVID СЕРТИФИКАТ НА ЕС може да бъде получен на https://his.bg при следните три случаи:

 

  • ваксинация: ваксинирани сте, с която и да е от ваксините срещу COVID-19;
  • преболедуване на инфекция със SARS-CoV-2 през последните 12 месеца: преболедували сте и имате официален документ, с който може да удостоверите това, че боледуването е било преди не повече от година;
  • отрицателен резултат от направено изследване в лаборатория за COVID-19: имате отрицателен резултат от антигенен тест (48 часа преди концертите) или PCR тест (72 часа преди концерта) ;
  • деца до 12-годишна възраст влизат безплатно и без Цифров сертификат;
  • деца между 12- и 18-годишна възраст влизат с билет, без Цифров сертификат.

 

ТЕСТОВЕ С 50% ОТСТЪПКА ЗА ГОСТИ НА ФЕСТИВАЛА

 

В дните на Plovdiv Jazz Fest (29, 30 и 31 октомври) лабораторията на Клиника „Медикус Алфа“ (на ул. „Велико Търново“ 21, до Пеещите фонтани), която се намира в непосредствена близост до Дом на културата „Борис Христов“, предостави възможността публиката на Plovdiv Jazz Fest да получи ➧50% отстъпка от цената на антигенните тестове.

 

Така тяхната стойност става 20 лв.

 

✦ Лабораторията осигурява допълнителен екип и зелен коридор за нашите гости от 16:00 до 17:00 ч. всеки от дните на фестивала.

 

✦ През останалото работно време, отново ще бъдат приемани гости на фестивала, но ще е необходимо да си предвидят повече време, тъй като лабораторията е силно натоварена.

 

✦ Единственото нужно е закупен билет за концерт от програмата на Plovdiv Jazz Fest, с който да бъде удостоверено, че тестът е предназначен за публиката на фестивала.

 

Надяваме, че тази възможност поне малко ще облекчи затруднените условия на достъп до концертите за част от публиката тази година.

 

 

Какви данни включва сертификатът? Има ли сигурност за данните?

 

Информацията, съдържаща се в цифровия COVID сертификат на ЕС, се ограничава до:

  • името
  • датата на раждане
  • датата на издаване
  • информацията за ваксина/тест/преболедуване
  • единен идентификатор

Тези данни остават в сертификата и не се съхраняват или запазват, когато сертификатът бъде проверен чрез QR кода или от човек.