ПЕТЪР СЛАВОВ

КВАРТЕТ

 
* Всеки отделен билет е за една фестивална вечер и включва и двата концерта в съответната вечер.
Известният контрабасист Петър Славов-младши е считан за един от най-успешните български музиканти. Той носи името на своя баща – легендарния български барабанист. Започва да свири на 12-годишна възраст. Началото на професионалната му кариера е през 90-те години.

През 1998 г. Петър получава стипендия от Музикалния колеж „Бъркли“ в Бостън, където през 2001 г. е отличен с награда за „изключително музикално майсторство“ и получава пълна стипендия. От дипломирането си през 2002 г. до сега Петър Славов-младши е работил с някои от най-значимите имена в музиката като Куинси Джоунс, Джо Ловано, Алфредо Родригес, Чучо Валдес и много други. Свирил е на най-престижните сцени и фестивали в над 40 държави на 5 континента. От 2006 г. джаз музикантът, композитор и преподавател живее в Ню Йорк.

Той е член на класическия квартет на носителя на „Грами“ Джо Ловано, както и на неговата банда Us Five, която през 2012 г. получава награда за най-добра малка група от Асоциацията на джаз журналистите в Америка.

Петър Славов-младши е свирил още в Global Gumbo Project на легендарния продуцент и композитор Куинси Джонс. Той е сред музикантите в албума на кубинския пианист Алфредо Родригес, номиниран за „Грами“ през 2014 г. и продуциран от Куинси Джонс.

Петър Славов-син ще закрие официалната програма на петото издание на Пловдив Джаз Фест. Концертът, заедно с неговия квартет, всъщност е своеобразна премиера на първия му самостоятелен албум – Little Stories.