КЪРТ РОЗЕНУИНКЪЛ

ТРИО

 
* Всеки отделен билет е за една фестивална вечер и включва и двата концерта в съответната вечер.
Кърт Розенуинкъл е сред най-влиятелните китаристи и оригинални джаз музиканти на своето поколение. Независимо дали в концертните зали, в джаз клубове по време на джемсешъни в малките часове, в залите на консерватории или в ефира на радиостанции, отличителният глас на композитора и китарист Кърт Розенуинкъл има безспорно влияние върху музиката на 21-ви век.

Кърт Розенуинкъл учи в колежа „Бъркли“. Напуска през третата година, за да замине на турне с Гари Бъртън, който по това време е декан на колежа.

Откакто за първи път се появява на музикалната сцена в Ню Йорк през 1991 г., мултиинструменталистът, композитор и продуцент придобива световна разпознаваемост със своята художествена сръчност и мощен индивидуализъм.

Всеки един от 11-те му албума е вдъхновен от множество млади и по-възрастни музиканти от целия свят. Естетическият и многожанровият му мироглед водят до съвместна работа и с някои от най-важните съвременни музикални звезди като Ерик Клептън, Гари Бъртън, Джо Хендерсън, Брад Мелдау и много др. От 2016 г. той създава независимия музикален лейбъл Heartcore Records, чиято активна дейност е да продуцира предимно младото поколение музиканти.

В The Jazz Book Розенуинкъл е наречен визионер – „композитор с безкрайно прецизен начин на наслояване на електронни звуци, интелигентно манипулиращ ембиънт, дъб и дръм енд бейс“.