04 НОЕМВРИ

SEO NAME

Southwick


BEE BOP CAFÉ, 22:30
Southwick се събират в началото на 2010 година и оттогава се появяват на най-добрите клубни сцени, както и на откриването на XV Международен София Филм Фест, Фестивал Улица „Отец Паисий”, Trinity Farm Fest, Spirit of Burgas 2011 и др. 

Дебютният сингъл на групата Pink Skies излиза през есента на 2011 година. Автор на текста и музиката е тромбонистът на групата Божидар Василев. Към сингъла са реализирани и три ремикса на DJ Ilko, WahТony и Марин Бозев. 

През 2012 Southwick стават част от музикалния лейбъл Music Clinic Records, с чиято подкрепа първият им диск е факт. Дебютният албум на бандата, „От плът и фънк“, предложи плътно съдържание с истински и неподправен фънк. Дискът съдържа 13 авторски композиции и е създаден в екип.

През 2013 година емблематичното фънк звучене на групата се преплита с хип-хоп бийтове и джаз елементи. Година, в която SouthWick представят “2 You”, първия сингъл от предстоящия им втори студиен албум. През 2014 SouthWick представят специален трибют за феновете на деветдесетарския хип-хоп и модерен фънк на легендарния продуцент J Dilla. За да отдадат почит на детройтската легенда, към групата тогава се присъединяват Спенс, Белослава, Майкъл Флеминг, Деси Андонова, Николай Данев, Jahmmi Youth, Kin Dread и Антони Рикев /WahTony/.

+ JAM SESSION, СЛЕД КОНЦЕРТА