01 НОЕМВРИ

ДОМ НА КУЛТУРАТА “БОРИС ХРИСТОВ”, 18:00
SEO NAME

ОТКРИВАНЕ НА ПЛОВДИВ ДЖАЗ ФЕСТ 2016 И ИЗЛОЖБАТА НА ПАВЕЛ ЧЕРВЕНКОВ И ДИЛЯНА ФЛОРЕНТИН

ПЕТЪР МОМЧЕВ И ПРИЯТЕЛИ – КОНЦЕРТ


На официалното откриване на Пловдив Джаз Фест и тазгодишната изложба в Дома на културата „Борис Христов“, гостите ще се насладят на изпълненията на четирима прекрасни музиканти:

ШИБИЛ БЕНЕВкитара

none

ПЕТЪР МОМЧЕВсаксофони

none

ДИМИТЪР КАРАМФИЛОВконтрабас

none

АТАНАС ПОПОВбарабани

none

Те са приятели от много години и не пропускат да се съберат и да свирят заедно, в малкото случаи, когато Шибил Бенев е в България.
На 1 ноември, от 18:00 часа те ще представят свои композиции, всяка от които е с различно звучене, както всеки от тях е различен. Обещават свободна музика, суинг и още нещо…

ДИЛЯНА ФЛОРЕНТИН

diliana-florentin

Диляна Флорентин е част от новата вълна на българската фотография. Тя е завършила реклама и фотография в Нов български университет.
„Фотографията е изкуство и начин да „изразиш себе си“. Тя е емоция, романтика, част от живота ти. Когато уловиш даден момент, кадърът го съхранява и той става вечен“, казва Диляна.
На Пловдив Джаз Фест тя ще представи някои свои черно-бели портрети – фотографии на известни артисти, свързани с музиката.

ПАВЕЛ ЧЕРВЕНКОВ

do-texta-za-pavel-chervenkov

„Обичам да гледам фотографиите на Павел. Понякога се вглъбявам, размислям се, въздействат ми така, че се връщам се към една снимка отново и отново. И тя винаги е добавила нещо към „разказа“ си. Понякога изпитвам чиста емоция, вълнение, невъзможни за изказване, за изразяване чрез думите.

Павел Червенков притежава дълбочина и чувствителност, изключително висока естетическа мяра, има фино, деликатно, нюансирано и същевременно силно, категорично творческо присъствие в работите си. Срещайки се с тях, признавам, видях много неща по-добре, усетих ги и ги почувствах по-силно. Написах истории.“

– Катя Атанасова, журналист

BEE BOP CAFÉ, 22:00
SEO NAME

HOT CLUB DE PLOVDIV


hot-club-de-plovdiv

„Hot Club de Plovdiv“ е струнен джаз квартет от Пловдив, ориентиран към корените на циганския джаз. Четиримата музиканти: Любомир Толумбаджиев – цигулка, Петър Койчев – китара, Момчил Ангелов – китара и Христо Минчев – контрабас са обединени около стремежа към автентичното звучене и виртуозността на Джанго Райнхард и Стефан Грапели, характерни за началото и средата на XX век.
Групата е сформирана през 2013 г. и има участия във фестивалите Перелик Еко Джаз Фестивал, “Дикси Джаз Фест” Велико Търново, „Нова българска музика за китара” – гр.Пловдив, Джаз Фестивал “В долината на тракийските царе” – гр.Казанлък, Хасково Джаз Фест, Капана Фест, Младежки Джаз Фестивал Димитровград, както и множество клубни изяви.