Хилда Казасян

“С усмивка за Ела” с JP3 и Мишо Йосифов

 
* билетът за концерта дава достъп до всички събития за вечерта.
Тази година светът отбелязва сто години от рождението на Ела Фицджералд. Едва ли има някой, който да не e чувал името и гласа й. Ела е едно от най-големите богатства в историята на джаза – любима на милиони хора и редица поколения, вдъхновителка на мнозина артисти, използвали нейното творчество като извор на идеи и нови посоки. Ела – Кралицата на джаза, която всички обичаме. Ето защо Пловдив Джаз Фест ще представи специалния проект на Хилда Казасян и JP3 – „С усмивка за Ела“.

За предстоящия концерт Хилда споделя: „Благодаря безкрайно на Мирослава Кацарова за приятната провокация да направя една чисто нова програма, посветена на моята най-, най-любима певица, с която даже са ме приспивали като малка. Ще изпълним едни от най-популярните, емблематични за нея стандарти, специално аранжирани за фестивала от Живко Петров, Христо Йоцов и Веселин Веселинов – Еко. 
На сцената ще бъдем заедно с изумителните музиканти от JP3 (Живко Петров, Веселин Веселинов-Еко и Димитър Семов) и с изключителния Михаил Йосифов.“